0 Στοιχεία

Αριστοτελιστές – Το συνεργατικό corpus+ του Αριστοτέλη

Το έργο Αριστοτελιστές είναι ένα καινοτόμο έργο πολιτισμού που αφορά στην αρχαία ελληνική γραμματεία και απευθύνεται στην ελληνική και την παγκόσμια κοινότητα, δομημένο πάνω στο μοντέλο της ανοικτής καινοτομίας. Αντικείμενό του είναι η ανάπτυξη και επίδειξη μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας για την ευρεία και πολυδιάστατη ανάδειξη και αξιοποίηση του συνόλου των Αριστοτελικών κειμένων, καθώς και τον εκτεταμένο σχολιασμό τους. Η πλατφόρμα αυτή θα λειτουργήσει ως ένα κοινωνικά δικτυωμένο συνεργατικό περιβάλλον, που σημαίνει ότι οι χρήστες (ειδικοί επιστήμονες, ερευνητές, ευρύ κοινό, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί κ.ά.) θα μπορούν όχι μόνο να περιηγηθούν, να γνωρίσουν και να αξιοποιήσουν το έργο, αλλά και να συνεισφέρουν άμεσα και δημιουργικά σε αυτό. H αξία του έργου αφορά στην προσέγγιση ενός εμβληματικού συγγραφέα με λύσεις που εισάγονται δημιουργικά και ενσωματώνονται αρμονικά στους παλιούς στέρεους και εγκαθιδρυμένους τρόπους μελέτης. Το έργο συμβάλει στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος ανοιχτής καινοτομίας στο πεδίο του πολιτισμού με εκμετάλλευση της συλλογικής ευφυΐας. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ Β’ ΦΆΣΗ. Ξεκίνησε τον Αύγουστο 2020 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο 2023.

PDF

Παρουσίαση προγράμματος «Αριστοτελιστές»

Κατεβάστε δωρεάν τον τόμο εδώ!

Τοπικά ιθ' - Αποτυπώσεις σε στιγμές κινδύνου

Κατεβάστε δωρεάν τον τόμο εδώ!

Συμφιλίωση

Κατεβάστε δωρεάν τον τόμο εδώ!

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Κατεβάστε δωρεάν τον τόμο εδώ!

Performing-Space

Performing Space

Παρουσίαση προγράμματος-«Αριστοτελιστές»

Αριστοτελιστές – Το συνεργατικό corpus+ του Αριστοτέλη

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου θα έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε ένα σπουδαίο έργο, που έχει αφετηρία την έκδοση των Απάντων του Αριστοτέλη από τις εκδόσεις νήσος και την Εταιρεία Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου, την πλατφόρμα «Αριστοτελιστές». Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε μια διαδικτυακή συμμετοχική πλατφόρμα όπου θα υπάρχει όλο το έργο του Αριστοτέλη στα αρχαία και τα νέα ελληνικά, σχολιασμός και ένα λεξικό των αριστοτελικών εννοιών. Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης εργαστηρίων μετάφρασης και πρόσληψης του αριστοτελικού έργου, εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενώ σχεδιάζονται καινοτόμα εκδοτικά προϊόντα. Περισσότερα από κοντά! #aristotelistes #aristotle #philosophy #digitalhumanities Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ: https://www.eventora.com/…/aristotelistes-paroysiash-prog

PDF

ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ

Κατεβάστε δωρεάν τον τόμο εδώ!

Φύλο Κρατοσ

Κατεβάστε δωρεάν τον τόμο εδώ!

winter 2020

Εκδοτικό πρόγραμμα Χειμώνας 2020-2021

Ανακοινώνουμε το εκδοτικό μας πρόγραμμα για τον Χειμώνα 2020-2021. Στο επισυναπτόμενο PDF μπορείτε να δείτε τα βιβλία που θα εμπλουτίσουν τις σειρές μας.

PDF

Μετάβαση στο περιεχόμενο